fbpx

Enominutni vodja se sooči s pokoro

To je še eno zanimivo delo ameriškega avtorja Kenneta Blancharda v katerem nam skozi poljudno zgodbo predstavi pomembno temo za vsakega managerja in odgovornega delavca. Serija knjig z naslovi Enominutni vodja... še vedno zaseda "bestseller" liste založb po svetu.

 

Izraz pokore ali "opice" (slednji izraz je po mojem mnenju bolj nazoren) predstavlja vse "naslednje poteze" - torej naslednje poteze zaposlenih/podrejenih. Te zadeve namreč čakajo na to, da bodo opravljene, vendar zaradi različnih razlogov čakajo in čepijo na hrbtu nadrejenih, namesto tistih, ki bi jih dejansko morali opraviti.
Tako se počasi na hrbtu vodje nabira vse več teh pokor, kar postane precej obremenjujoče in zaradi česar vodja po navadi dela ne uspeva več opravljati učinkovito ter uspešno. Poleg tega pa energijo usmerja v reševanje težav svojih zaposlenih, namesto, da bi delal to, za kar je on plačan - opravljanje svojega dela.
 

Knjiga Enominutni vodja se sooči s pokoro je ena izmed številnih uspešnic ameriškega avtorja Kenneta Blancharda

 

Nasveti in ideje    
 
 > Preberite knjigo Enominutni vodja se sooči s pokoro
 > že med branjem si obvezno izpisujte lastne primere
 > sledi naslednji korak: Akcijski plan - v svojem planu opravil si zapišite cilj
    (naj bo merljiv: "3 opravila bom dodelil/a sodelavcu")

  Priporočamo nadaljne branje:
 > Načela uspešnega vodenja, Stephen R. Covey
 > Management: Nova znanja za uspeh
 

Avtor: Robert Dvoršek, dipl. ekon. (UN)

O avtorju:

Robert Dvoršek je ambiciozen podjetnik in podjetniški svetovalec. Je lastnik in direktor uspešnega podjetja Agencija Znajdi se d.o.o., ustanovitelj in direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, predsednik več društev in združenj. Kljub relativni mladosti pa ima obilo izkušenj. S podjetništvom in lastno poslovno kariero je pričel leta 2007 z ustanovitvijo zasebnega Zavoda. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v različnih organizacijah, društvih in klubih. Za seboj ima predsedovanje več društvom, aktivnost v lokalnih in nacionalnih organizacijah ter izvedbo in vodenje več kot 50 večjih in manjših projektov, predvsem iz področja mladinskega dela. Poleg univerzitetne izobrazbe je opravil različna neformalna izobraževanja - Marketing za podjetnike, računovodski tečaji in seminarji, pred tem pa še večletni inštruktorski tečaj Zveze tabornikov Slovenije, seminar za Menedžerje v mladinskih organizacijah in druga redna izobraževanja iz področja projektnega in timskega dela.