fbpx

Produktivnost in osebni razvoj

Vzeti si prosti čas in počivati je dobro za posel

Seznam delovnih opravil se pri podjetnikih nikoli ne konča. Velika večina jih tudi ni omejena na kakšen fiksen delovnik ali določeno število ur na teden. Običajno delajo toliko, da je narejeno vse, kar mora biti. Kaj pa produktivnost?
 
 

Človeški dotik v timu

V tem prispevku bom skušal predstaviti ključen del uspešne organizacije - to so odnosi. Pri tem pa se ne bom osredotočil na nekakšno sociološko debato o odnosih, ampak bom skušal prikazati lastnosti vsakega posameznika, ki vstopa v te odnose.

 

 

 

Razvoj dobrega vodje

Večina ljudi podcenjuje proces razvoja dobrega vodje. Na žalost ne moramo postati dobri vodje čez noč, pa tudi ne čez 365 noči. Tudi same izkušnje ne naredijo tega iz človeka. Nekateri se hvalijo z 10 letnimi izkušnjami,  v resnici pa imajo izkušnje pol leta ponovljene 20 krat!

Razvoj človeka ni enostaven. Začne pa se, po mojem  prepričanju, z upravljanjem svojega časa in življenja. Vse lepo in prav – teorija se lepo sliši. Kaj pa v resnici naredimo?

Timsko delo

V današnjem svetu, ko je edina stalnica sprememba, je timsko delo postalo eden pomembnejših načinov, kako se podjetje in ostale združbe soočajo z izzivi.

Zakaj timsko delo?

To je prvo vprašanje, ki se ti postavi, ko dobiš vabilo na to ali ono delavnico ali vidiš poplavo takšnih ali drugačnih strani na internetu…

Enominutni vodja se sooči s pokoro

To je še eno zanimivo delo ameriškega avtorja Kenneta Blancharda v katerem nam skozi poljudno zgodbo predstavi pomembno temo za vsakega managerja in odgovornega delavca. Serija knjig z naslovi Enominutni vodja... še vedno zaseda "bestseller" liste založb po svetu.