O Zavodu - ZNAJDI SE akademija

O ZNAJDI SE akademiji

ZNAJDI SE akademija se ukvarja z izzivi podjetnikov. Pri poslovanju se namreč srečujejo s kupom vprašanj, dilem, težav. Iskanje odgovorov in rešitev pa je zamudno in zanj zapravijo veliko časa. Gre za čas, ki bi ga lahko porabili za razvoj posla ukvarjanje s tistim, v čemer so zares dobri in kar jih veseli. Seveda so podjetniki tudi iznajdljivi in bližnjice so jim všeč – zato radi pridobijo nasvet od kolegov, znancev ali pa na hitro na internetu ali socialnih omrežjih. Težava pa je, da so te odgovori pogosto nepreverjeni in neverodostojni. Ker pa je podjetništvo izjemno dinamično, hkrati se pravila in zakonodaja hitro spreminja, se tudi njihove knjigovodje pogosto srečujejo z dilemami ali celo neznanjem.
 
ZNAJDI SE akademija pa presega te ovire – za podjetnike predstavljamo »zadetek v črno« - podati jim jasne in verodostojne odgovore oziroma znanje. Pri tem tematiko-dilemo obravnavati celostno, pa še vedno na razumljiv način. Obravnavamo namreč teme iz »realnega sveta«, vsakdanjega poslovanja – ne pa akademske in zakonodajne recenzije. Vedno podajamo tudi aktualne najboljše prakse – »know-how« podjetništva in da imajo podjetniki zadeve urejene »kot morajo biti«.
 
Vse to pa zares podajamo na preprost, dostopen in sodoben način – ne dolgovezimo, ne filozofiramo, ne citiramo členov zakonodaje (če ni treba). Do znanja pride podjetnik enostavno in hitro – 1-2-3 in že ima prave informacije.
Zares želimo izboljšati podjetnikovo poslovanje, da se izogne čim več pastem ter izboljšuje uspešnost in učinkovitost. To bo namreč vplivalo tudi na njegove življenjske zgodbe, njegove odnose, bližnje (manj bo nepotrebnega živciranja, manj tudi dragih napak ali slabih-celo usodnih odločitev). Vsekakor pa bo to v končni fazi vplivalo na gospodarstvo, katerega hrbtenica so mala in srednja podjetja. Ta zaposlujejo 70% vseh ljudi in ustvarijo skoraj dve tretjini vseh prihodkov podjetij. In te veliki odstotki so sestavljeni ravno iz podjetnikov – posameznikov, ki običajno sami ali v partnerstvu zaženejo in vodijo podjetje. In vsak podjetnik šteje – vsako uspešno podjetje naredi ogromno za družbo in gospodarstvo.
Znanje in informacije pa od nas dobi skozi knjige-priročnike, ki so pisane podjetniku na kožo, praktični in jasni. Te dopolnjujejo tudi seminarji in webinarji – kjer še bolj brez ovinkarjenja teme predstavimo jasno in razumljivo – naša mantra pa je – primeri, primeri in primeri. Skozi članke in strokovne prispevke obravnavamo aktualne tematike. Prav tako pa z izvajanjem projektov in programov ter s sodelovanji spodbujamo podjetništvo v družbi, med mladimi, med ranljivimi skupinami itd. Za zahtevnejše zadeve omogočamo tudi svetovanja – ki bodo sigurno podala prave odgovore na še tako zavozlane situacije. Del aktivnosti pa so tudi podporne dejavnosti – na primer Produktivnostni šov-podcast oziroma skupnost za podjetnike in širšo javnost, ki jih predvsem še nekoliko širše teme iz področja poslovanja, produktivnosti in osebnostnega razvoja.
 
Pri tem pa podjetnik potrebuje odločnega in iznajdljivega partnerja tudi na področji informacij in znanja. Konservativnost, togost in nefleksibilnost podjetnika zavira. Za podjetnika tako iščemo rešitve, ideje, opcije in tudi luknje, če je treba. Z upiranjem na znanje in argumente se torej ne bojimo zagovarjati podjetnika, temveč si upamo narediti korake v pravo smer – v smer iznajdljivosti.
 

OSNOVNE INFORMACIJE - VIZITKA

Polni naziv:   Zavod za izboljšanje kvalitete življenja in razvoj - Znajdi se Krško

Skrajšan naziv: Zavod Znajdi se

Sedež in naslov: Humekova ulica 19, 8270 Krško

Matična številka:  2267357000

Davčna številka: 50819151 (nismo zavezanec za DDV)

Direktor: Robert Dvoršek

TRR:  SI56 6100 0001 3285 855 (Delavska Hranilinca d.d.)